Трима мъже в снега, без да става дума за парите

У нас излиза хумористичният роман на Ерих Кестнер „Трима мъже в снега“
2 сеп 2008 15:44,
Трима мъже в снега, без да става дума за парите
Корица: Унискорп

Ерих Кестнер е познат у нас предимно с изключително забавните си детски романи.

Той обаче пише великолепни книги за възрастни, заради които е спечелил прозвището "будното око и съвестта на епохата". 

Роден през 1899 г. в Дрезден, той израства в семейството на майстор седлар и домашна прислужница.

Благодарение на спечелената Златна стипендия на Дрезден, той следва литература, история, философия и театрознание в Лайпциг.  Защитава докторска дисертация и се премества в Берлин.

Под много псевдоними пише стихотворения, рецензии и репортажи за различни вестници. Постепенно си спечелва славата на един от най-добрите хумористи и сатирици.  Той е и сценарист и кабаретен артист, популярен най-вече с хумористичните си остроумни книги за деца и със смешно-критичните си стихотворения. 

Преди втората световна война е преследван от Гестапо, а Хитлер забранява книгите му да излизат в Германия.  Именно от времето на тази забрана е и романът „Трима мъже в снега“, който преиздават у нас. 

Книгата е забавно-пародийна история, изтъкана от недоразумения, объркани ситуации , но завършваща с щастлива развръзка. 

Тя осмива снобизма и превземките на богатите и издига в култ любовта и приятелството.  „Трима мъже в снега“ е написан с увлекателното чувство за хумор, характерно само за Кестнер. 

Книгата се радва на огромен читателски интерес още с появата си и логично следват четири филмови версии в Швеция, САЩ, Австрия и Германия. 

Историята е следната: богатият, ексцентричен и добродушен таен съветник и милионер Тоблер иска да изучава човешкия характер.  Представя се за бедняка Шулце, спечелил втора награда от конкурс, организиран от собствения му завод. 

Озовава се на почивка в Алпите в красив грандхотел. Обаче там бедняците не са на почит…  Тоблер ще се сблъска с унижението и презрението, но ще срещне и истинското приятелство, а дъщеря му – истинската любов… 

Издава: Унискорп 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание